Hormonale

Ekzaminime hormonale

Matja e hormoneve ne gjak dhe/ose urine ndihmon ne diagnozen e semundjeve te sistemit endokrin si semundjet e tiroides, hypofizes, mbiveshkores, sistemit riprodhues mashkullor dhe femeror etj.

Disa nga ekzaminimet hormonale

  • Hormonet e tiroides (TSH, FT3, Ft4)
  • Hormonet e hypofizes anteriore ( FSH, LH, PRL, TSH etj)
  • Hormonet e mbiveshkores (Kortizoli, adrenaline, noradrenaline etj)
  • Androgjenet
  • Estrogjenet
  • Hormoni I rritjes
  • Insulina etj

CP dhe Immulite 1000

ADVIA CENTAUR CP Immunoassays System është një aparat që ofron sensibilitet dhe specificitet të lartë në matjen e markerëve të ndryshëm me metodën Chemiluminescente.

Ky aparat përdoret në:

Anemia për matjen e Vit B 12, EPO, Ferritinës, Acidit Folik
Sëmundjet autoimmune për matjen e Anti CCP.
Sëmundjet kardiake për matjen e BNP, CKMB, Troponinës
Diabet për matjen e C-Peptidit dhe Insulinës
Hepatitet  dhe HIV për matjen e HAV IgM, HAV total,HBsAg, Anti HBcIgM, Anti HBcTotal, Anti HBs, HBeAg/Anti HBe, HCV, HIV AG/AB
TORCH për matjen e TOXO IgM, IgG, CMV IgM, IgG, Rubeola IgM, IgGMarkues tumoralë CEA, CA 125, CA15-3, CA 19-9, PSA etj
Hormonet e tiroides  TSH, FT3, FT4, Anti TG, Anti TPO

Ekzaminime të tjera

Ne operojmë me fjalën e fundit të teknologjisë, me aparatura dhe reagentë SIEMENS me system automatic.