5 arsye pse duhet të bëni një kontroll të rregullt

5 arsye pse duhet të bëni një kontroll të rregullt

Ndërsa stërvitja, një dietë e ekuilibruar dhe një mënyrë jetese e shëndetshme janë të rëndësishme për të mbajtur veten të shëndetshëm, është gjithashtu shumë e rëndësishme që të shkoni për kontrolle shëndetësore në intervale periodike.

Pse më duhet të shkoj për një kontroll të rregullt mjekësor?
Shkuarja rregullisht për një kontroll mjekësor ju ndihmon të shmangni një numër të madh sëmundjesh dhe të kapni sëmundje të tjera herët. Ai gjithashtu shërben për t’ju mbajtur të këshilluar më mirë për shëndetin tuaj, për të mbajtur të informuar mjekun tuaj ose mjekët e tjerë për shëndetin tuaj dhe në thelb të rezultojë në një jetë më të shëndetshme.

1. Shkuarja rregullisht për një kontroll mjekësor mund të zvogëlojë rrezikun për t’u sëmurur
Kontrollet e rregullta mjekësore përfshijnë një numër kontrollesh fizike dhe mendore, duke u siguruar që trupi dhe mendja juaj të jenë në formë dhe të mirë. Këto kontrolle njihen si kontrolle të plotë të trupit për këtë arsye – sepse ju ekzaminojnë nga koka te këmbët, pothuajse fjalë për fjalë.

Arsyeja pse bëhet kjo është për të kapur çdo sëmundje herët, dhe në mënyrë që t’ju përshkruhet trajtimi i duhur për të.

2. Kontrollet e rregullta mund të ndihmojnë në identifikimin e sëmundjeve të lidhura me stresin
Këto ditë me faktorë të tillë si trafiku i rënduar, presioni i vazhdueshëm në punë (ose shkollë, kolegj), ​​moti i paparashikueshëm, nuk është çudi që shumica e njerëzve vuajnë nga stresi.

Kjo po shkakton nivele më të larta stresi tek të gjithë dhe madje mund të rezultojë në sëmundje dhe çrregullime të lidhura me stresin të cilat mund të shfaqen fizikisht apo edhe psikologjikisht.

Një kontroll i rregullt i plotë i trupit do ta ndihmojë mjekun tuaj të diagnostikojë çështje të tilla dhe gjithashtu t’ju japë mundësinë të diskutoni stresin për të marrë trajtimin që ju nevojitet.

3. Kontrollet vjetore mund të ndihmojnë për të identifikuar rezultatet e testit të gjakut
Shumica e njerëzve i njohin simptomat e sëmundjeve të zakonshme si ftohja ose ethet pasi këto zakonisht kanë simptoma fizike. Ndërsa kjo mund të mjaftojë për sëmundje më të vogla, ju mund të vuani nga diçka më e keqe e cila mund të përkeqësohet pa shkuar për kontroll.

Është për këtë arsye që mjekët zakonisht kërkojnë një analizë gjaku, e cila është gjithashtu një pjesë thelbësore e çdo pakete kontrolli vjetor shëndetësor (edhe pse analizat e sakta mund të ndryshojnë në varësi të moshës dhe stilit të jetesës).

Këto teste gjaku ndihmojnë më tej të evidentohen sëmundje të ndryshme të mundshme.

4. Kontrollet periodike shëndetësore do t’ju bëjnë më të vetëdijshëm për shëndetin tuaj
Shumë njerëz e marrin shëndetin e tyre si të mirëqenë dhe shumica prej nesh rrallë vizitojnë një spital ose një mjek derisa të sëmuremi dhe të kemi nevojë për trajtim. Kjo na bën gjithashtu më të prirur për të marrë vendime më të dobëta në lidhje me shëndetin tonë, veçanërisht kur bëhet fjalë për stërvitjen dhe ushqimin që hamë.

Shkuarja automatikisht për një kontroll shëndetësor periodik do t’ju bëjë më të vetëdijshëm për shëndetin tuaj dhe çfarë mundeni për të udhëhequr një mënyrë jetese më të shëndetshme. Kjo është pjesërisht për shkak të vetëm aktit të vizitës në spital dhe të folurit me mjekun tuaj, si dhe për të parë pacientë të tjerë dhe vizitorë të spitalit.

5. Kontrollet vjetore të trupit të plotë mund të ulin kostot e kujdesit shëndetësor me kalimin e kohës
Siç u përmend më herët, kryerja rregullisht e kontrolleve të plotë të trupit dhe llojeve të tjera të kontrolleve parandaluese ndihmon në parandalimin dhe shmangien e sëmundjeve, si dhe trajtimin e sëmundjeve të tjera në një fazë të hershme. Kjo nga ana tjetër zvogëlon mundësinë që ju të sëmureni (ose më shumë), gjë që redukton më tej kostot tuaja mjekësore.

Le të mos harrojmë gjithashtu faktorin kohë – të sëmuresh mund të rezultojë në nevojën për të marrë pushim nga puna ose shkolla dhe mund të prishë të gjithë stilin e jetës.

Një kontroll mjekësor herë pas here siguron që ju jeni të shëndetshëm dhe zvogëlon shanset për të kaluar një ditë sëmundjeje, apo edhe për t’u shtruar në spital.

Çfarë lloj pakete kontrolli shëndetësor duhet të zgjedh?
Shumica e spitaleve dhe klinikave do të kenë në dispozicion një numër Paketash Kontrolli Shëndetësor Parandalues. Këto ndryshojnë nga testet e përfshira në bazë të moshës dhe stilit të jetesës.

P.sh. të rinjtë mund të kenë nevojë për më pak ekzaminime pasi janë relativisht më të shëndetshëm. Njerëzit e moshuar ndoshta do të kenë nevojë për një paketë shëndetësore që përfshin teste të shqyrtimit kardiak, pasi ata janë më të rrezikuar. Në mënyrë të ngjashme, gratë gjithashtu kanë nevojë për disa teste shtesë nga burrat, siç është skriningu i kancerit të gjirit.

Ideja më e mirë është të vizitoni mjekun tuaj dhe ta pyesni se cili opsion është më i përshtatshëm dhe më i nevojshëm për ju.

Po kërkoni një kontroll të plotë të trupit?
Med Laborator ofron një sërë paketash shëndetësore për kontroll të plotë të trupit bazuar në nevojat tuaja. Ju ose mund të zgjidhni atë që ju nevojitet, ose gjithashtu mund të konsultoheni fillimisht me mjekët tanë dhe t’i nënshtroheni analizave bazuar në rekomandimet e tyre.

Na kontaktoni sot në +355 69 384 2978 për më shumë informacion mbi Paketat tona të Kujdesit Shëndetësor.

Share this post